Nuoriso- ja yhteisöohjaaja

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto | Kasvatus ja ohjaus

Nuoriso- ja yhteisöohjaaja

Yhteisöllisyys, elämyksellisyys, liikunnanohjaus, seikkailu- ja elämystoiminta

Koulutuksen tiedot

Tutkintotyyppi:

Perustutkinto

Hakuaika:

ilmoitetaan myöhemmin

Opintojen laajuus:

180 (osp)

Aloituspäivämäärä:

ilmoitetaan myöhemmin

Opintojen kesto:

2 - 3 vuotta

Opiskelutapa:

Lähiopiskelu

Paikkakunta:

Joensuu

Kampus:

Joensuu Niittylahti

Lähipäivät:

Lähiopetus ajoittuu maanantaista perjantaihin klo 9-15 välille. Päivien määrä riippuu tutkinnon osasta ja yksilöllisestä opiskelusuunnitelmasta.

Koulutuksen sisältö

Nuoriso- ja yhteisöohjaajan koulutus tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia oppia eri ympäristöissä ja tilanteissa. Pääset kehittämään taitojasi toiminnallisesti omakohtaisten kokemusten ja projektien kautta. Opinnoissa tutustut erilaisiin oppimisympäristöihin, kuten kaupunkiympäristöön, digitaaliseen ympäristöön ja luontoon. Voit myös opiskella ohjaamisen ammattilaiseksi eri ikäisille ihmisille ja oppia vastuullisesta ohjaamisesta sekä tiimityöskentelystä.

Työelämäjaksojen avulla pääset tutustumaan monipuolisesti alan eri työpaikkoihin. Lisäksi on mahdollista erikoistua oman kiinnostuksesi mukaisesti eri osa-alueisiin, kuten ilmastovastuulliseen toimintaan, koulunuorisotyöhön tai vapaaehtois- ja järjestötoiminnan ohjaukseen.

Tutkinnon perusteet

Kustannukset

Opetus on maksutonta. Kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista, työvaatteista ja viranomaismaksuista. Kaikille Riverian opiskelijoille suositellaan kannettavaa tietokonetta opiskelun työkaluksi. Opiskelijat hankkivat tietokoneen omakustanteisesti.

Oppivelvolliselle opiskelusta ei aiheudu kustannuksia. Oppilaitos tarjoaa oppikirjat, -materiaalit ja opiskelussa tarvittavat työasut ja -välineet sekä kannettavan tietokoneen.

Opiskelijavalinta

Koulutus soveltuu yhteisöllisyyden, onnistumisen ja elämyksellisyyden kokemusten luomisesta kiinnostuneille.

Tässä koulutuksessa edellytetään opiskelijalta suomen kielen taitotasoa YKI 4 tai B2.1 Toimiva peruskielitaito. Jos äidinkielesi ei ole suomi, liitä hakemukselle todistus suomen kielen taidosta. Katso hyväksytyt todistukset kielitaidosta.

Tutkinnossa on toimintakykyyn ja terveydentilaan liittyviä vaatimuksia. Terveydentilavaatimuksilla varmistetaan, että opiskelija on terveydentilaltaan ja toimintakyvyltään kykenevä alan opintoihin oppilaitoksessa ja työpaikalla.

Opiskelijan terveydentila tai toimintakyky ei saa vaarantaa asiakkaiden, potilaiden, työntekijöiden tai muiden opiskelijoiden turvallisuutta.

Jo hakuvaiheessa kannattaa tarkistaa onko koulutuksessa sellaisia vaatimuksia, jotka voivat olla esteenä opiskelijaksi valinnalle tai tutkinnon suorittamiselle. Tarvittaessa kannattaa keskustella terveydenhoitajan, lääkärin tai Riverian opiskeluhuollon henkilöstön kanssa.

On hakijan etu, että häntä ei valita sellaiseen koulutukseen, jossa hän ei terveydentilansa tai toimintakykynsä vuoksi voisi opiskella tai toimia työpaikalla. 

Lisätietoja terveydentilavaatimuksista Opintopolku.fi -palvelussa Hakijan terveys ja toimintakyky.

Lisätietoja terveydentilan arvioinnista hakuvaiheessa.

Tuki- ja liikuntaelinsairaudet voivat rajoittaa lapsiryhmässä työskentelyä.

Opiskelijat valitaan pääsy- ja soveltuvuuskokeen ja haastattelun perusteella.

Pääsy- ja soveltuvuuskokeen teet verkossa. Testilinkki ja ohje lähetetään sinulle sähköpostilla.

Haastattelut järjestetään oppilaitoksessa jatkuvan haun aikataulun mukaisesti.

Saat haastattelukutsun sähköpostitse. Vain verkkotestin tehneet voidaan kutsua haastatteluun.
Opiskelijat valitaan näiden tulosten perusteella.

Lue tarkemmat valintaperusteet.

Jos äidinkielesi ei ole suomi, liitä hakemukselle todistus suomen kielen taidostasi. Katso hyväksytyt todistukset kielitaidosta.

Opintojen jälkeen

Ammatillisen perustutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Nuoriso- ja yhteisöohjaaja työskentelee järjestöissä, projekteissa, nuorisotaloilla, työpajoissa, oppilaitoksissa, nuoriso- ja perhekodeissa, iltapäiväkerhoissa, palvelulaitoksissa, vapaa-ajan yrityksissä tai ikääntyvien parissa.

Tulosta