Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto | Ravintola- ja catering-ala
Dieettikokki
Dieettikokkina valmistat asiakkaan erityisruokavalion mukaisia ja eettiseen vakaumukseen perustuvia ruokalajeja ja aterioita.
Koulutuksen tiedot
Tutkintotyyppi:
Erikoisammattitutkinto
Hakuaika:
jatkuva haku
Opintojen laajuus:
160 (osp)
Aloituspäivämäärä:
sovitaan henkilökohtaisesti
Opintojen kesto:
1 - 1,5 vuotta
Opiskelutapa:
Oppisopimuskoulutus
Paikkakunta:
Joensuu
Kampus:
Joensuu Niskala
Lähipäivät:
Lähiopetusta on keskimäärin 2-3 päivää kuukaudessa.
Koulutuksen sisältö
Dieettikokkina valmistat asiakkaan erityisruokavalion mukaisia ja eettisen vakaumuksen perustuvia ruokalajeja ja aterioita, pakkaat ja laitat esille valmistamasi ruokalajit ja ateriat sekä huolehdit niihin liittyvistä pakkausmerkinnöistä ja tuoteselosteesta.
Tutkinto antaa laaja-alaiset tiedot ravitsemuksesta ja erityisruokavalioiden toteuttamisesta sekä edellytykset ylläpitää ja kehittää ammattitaitoasi.
Koulutuksessa voit suorittaa koko tutkinnon sijaan myös yksittäisiä tutkinnon osia.
Monimuoto-opiskelu mahdollistaa opiskelun työn ohessa. Opiskelu tapahtuu Workseed-oppimisympäristössä, jossa voit työskennellä ajasta ja paikasta riippumatta.
Kustannukset
Opetus on maksutonta. Kustannuksia voi tulla opiskelutarvikkeista. Opiskelijalla tulee olla tietokoneen ja verkkoyhteyden käyttömahdollisuus. Kaikille Riverian opiskelijoille suositellaan kannettavaa tietokonetta opiskelun työkaluksi. Opiskelijat hankkivat tietokoneen omakustanteisesti.
Opiskelijavalinta
Koulutus on suunnattu jatkokoulutukseksi ravitsemisalalla jo toimiville, jotka tarvitsevat työtehtävissään erityisruokavalio-osaamista.
Oppisopimusta varten sinulle tulee olla soveltuva työpaikka.
Työskentely alalla vaatii hyvää psyykkistä ja fyysistä kuntoa.
Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella.
Opintojen jälkeen
Ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.
Dieettikokki työskentelee erityisruokavalioiden valmistuksen asiantuntijana ja dieettikokkina alan vaativimmissa työtehtävissä, mm. ravintoloissa, suurkeittiöissä ja erilaisissa ruokapalveluyrityksissä.