Leipomoalan ammattitutkinto | Elintarvikeala
Kondiittorikisälli
Leipojasta ammattileipuriksi! Koulutuksessa voi erikoistua leipurikisälliksi tai kondiittorikisälliksi.
Koulutuksen tiedot
Tutkintotyyppi:
Ammattitutkinto
Hakuaika:
jatkuva haku
Opintojen laajuus:
150 (osp)
Aloituspäivämäärä:
sovitaan henkilökohtaisesti
Opintojen kesto:
1,5 vuotta
Opiskelutapa:
Monimuoto-opiskelu
Paikkakunta:
Joensuu
Kampus:
Joensuu Peltola
Lähipäivät:
Lähiopetusta oppilaitoksessa on kaksi päivää viikossa.
Koulutuksen sisältö
Kondiittorikisälliopinnoissa syvennät ammattitaitoasi ja tietämystäsi konditorialeivonnan saloista. Ammattilaisena hallitset työn suunnittelun ja ymmärrät työvaiheiden ja raaka-aineiden merkityksen lopputuotteelle. Pystyt myös laadukkaaseen tuotesuunnitteluun ja toteutukseen.
Koulutuksessa tutuksi tulevat muun muassa
- elintarviketurvallisuuden hallinta
- täytekakkujen, leivoksien ja konditoriakoristeiden valmistaminen
- pikkuleipien ja kahvikakkujen valmistaminen
Lähi- ja etäopiskelu sekä työelämässä oppiminen mahdollistaa tutkinnon suorittamisen työn ohessa.
Kustannukset
Opetus on maksutonta. Vähäisiä kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista, työvaatteista ja -kengistä. Kaikille Riverian opiskelijoille suositellaan kannettavaa tietokonetta opiskelun työkaluksi. Opiskelijat hankkivat tietokoneen omakustanteisesti.
Oppivelvolliselle opiskelusta ei aiheudu kustannuksia. Oppilaitos tarjoaa oppikirjat ja -materiaalit sekä opiskelussa tarvittavat työasut ja -välineet sekä kannettavan tietokoneen.
Opiskelijavalinta
Koulutus sopii ammatillista kehittymistä haluaville, alalla jo oleville tai elintarvikealan perustutkinnon suorittaneille.
Työskentely alalla vaatii hyvää fyysistä kuntoa. Terveydellisiä rajoitteita ovat jauhoallergia ja astma.
Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastattelut järjestetään oppilaitoksessa jatkuvan haun aikataulun mukaisesti. Saat haastattelukutsun sähköpostitse.
Lue tarkemmat valintaperusteet.
Jos äidinkielesi ei ole suomi, liitä hakemukselle todistus suomen kielen taidostasi. Katso hyväksytyt todistukset kielitaidosta.
Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Valintahaastattelut järjestetään oppilaitoksessa jatkuvan haun aikataulun mukaisesti. Kutsu lähetetään sähköpostitse.
Opintojen jälkeen
Ammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.
Työpaikkoja ovat leipomoalan yritykset.