Kondiittorikisälli - Riveria

Leipomoalan ammattitutkinto | Elintarvikeala

Kondiittorikisälli

Leipojasta ammattileipuriksi! Koulutuksessa voit erikoistua leipurikisälliksi tai kondiittorikisälliksi.

Koulutuksen tiedot

Tutkintotyyppi:

Ammattitutkinto

Hakuaika:

jatkuva haku

Opintojen laajuus:

150 (osp)

Aloituspäivämäärä:

sovitaan henkilökohtaisesti

Opintojen kesto:

1,5 vuotta

Opiskelutapa:

Oppisopimuskoulutus

Paikkakunta:

Joensuu

Kampus:

Joensuu Peltola

Lähipäivät:

Lähiopetusta on keskimäärin 2-3 päivää kuukaudessa.

Koulutuksen sisältö

Kondiittorikisälliopinnoissa syvennät ammattitaitoasi ja tietämystäsi konditorialeivonnan saloista. Ammattilaisena hallitset työn suunnittelun ja ymmärrät työvaiheiden ja raaka-aineiden merkityksen lopputuotteelle. Pystyt myös laadukkaaseen tuotesuunnitteluun ja toteutukseen.

Koulutuksessa tutuksi tulevat muun muassa
- elintarviketurvallisuuden hallinta
- täytekakkujen, leivoksien ja konditoriakoristeiden valmistaminen
- pikkuleipien ja kahvikakkujen valmistaminen

Lähi- ja etäopiskelu sekä työelämässä oppiminen mahdollistaa tutkinnon suorittamisen työn ohessa.

Tutkinnon perusteet

Kustannukset

Opetus on maksutonta. Vähäisiä kustannuksia voi tulla opiskelumateriaaleista, työvaatteista ja -kengistä. Kaikille Riverian opiskelijoille suositellaan kannettavaa tietokonetta opiskelun työkaluksi. Opiskelijat hankkivat tietokoneen omakustanteisesti.

Oppivelvolliselle opiskelusta ei aiheudu kustannuksia. Oppilaitos tarjoaa oppikirjat ja -materiaalit sekä opiskelussa tarvittavat työasut ja -välineet sekä kannettavan tietokoneen.

Opiskelijavalinta

Koulutus sopii ammatillista kehittymistä haluaville, alalla jo oleville tai elintarvikealan perustutkinnon suorittaneille.

Oppisopimusta varten hakijalla tulee olla soveltuva työpaikka.

Tässä koulutuksessa edellytetään opiskelijalta suomen kielen taitotasoa YKI 3 tai B1.1 Toimiva peruskielitaito. Jos äidinkielesi ei ole suomi, liitä hakemukselle todistus suomen kielen taidosta. Katso hyväksytyt todistukset kielitaidosta.

Työskentely alalla vaatii hyvää fyysistä kuntoa. Terveydellisiä rajoitteita ovat jauhoallergia ja astma.

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella.

Opintojen jälkeen

Ammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Työpaikkoja ovat leipomoalan yritykset.

Tulosta