Liha-alan osaamisala

Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto | Elintarvikeala

Elintarvikejalostuksen ammattitutkinto, liha-alan osaamisala

Lihateollisuudessa on kysyntää osaajista! Koulutus antaa hyvät valmiudet työskennellä lihateollisuudessa teurastajana, lihanleikkaajana tai tuotannon eri vaiheissa valmistus-, pakkaus-, varastointi-, lähettämötehtävissä.

Koulutuksen tiedot

Tutkintotyyppi:

Ammattitutkinto

Hakuaika:

jatkuva haku

Opintojen laajuus:

150 (osp)

Opintojen kesto:

1,5 vuotta

Opiskelutapa:

Oppisopimuskoulutus

Paikkakunta:

Joensuu

Kampus:

Joensuu Peltola

Lähipäivät:

Lähiopetusta on keskimäärin 2-3 päivää kuukaudessa.

Koulutuksen sisältö

Koulutus antaa hyvät valmiudet työskennellä lihateollisuudessa teurastajana, lihanleikkaajana tai tuotannon eri vaiheissa valmistus-, pakkaus-, varastointi-, lähettämötehtävissä. Koulutuksessa on myös yksittäisten tutkinnon osien suorittaminen mahdollista.

Hygieenisten työskentelytapojen hallitseminen ja lihan laadukas käsittely tuotantoprosessin eri vaiheissa ovat avainasioita elintarviketeollisuuden ammattitutkinnon opinnoissa ja työssä.

Opintojen aikana tutuksi tulevat mm.
- elintarvikelainsäädäntö ja omavalvonta
- työskentely- ja henkilökohtainenhygienia
- laatujärjestelmä mukainen työskentely
- työturvallisuus ja ergonomia
- tuotantoprosessien koneet ja laitteet
- tuotantoprosessien eri vaiheissa työskentely
- raaka-aineen ja valmiin tuotteen laadun arviointi

Koulutuksen aikana suoritetaan hygieniapassi, hätäensiapu ja työturvallisuuskortti. Lisäksi on mahdollista suorittaa lopetusasetuksen mukainen kelpoisuustodistus.

Tutkinnon perusteet

Kustannukset

Opetus on maksutonta. Kustannuksia voi tulla koulutukseen liittyvistä viranomaisten myötämistä lupakorteista sekä mahdollisista opintomatkojen osallistumismaksuista.

Opiskelijavalinta

Koulutus soveltuu lihateollisuudessa jo toimiville ja lihateollisuudesta kiinnostuneille henkilöille.

Oppisopimusta varten hakijalla tulee olla soveltuva työpaikka.

B1.1 = YKI 3

Työskentely alalla vaatii hyvää fyysistä kuntoa.

Opintojen jälkeen

Ammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Työpaikkoja ovat lihateollisuuden yritykset.

Tulosta