Suurtalouskokki - Riveria

Ruokapalvelujen ammattitutkinto | Ravintola- ja catering-ala

Suurtalouskokki

Suurtalouskokkina työskentelet ammattikeittiön erilaisissa ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä. Osaat valmistaa erilaisia ruokalajeja ja ateriakokonaisuuksia käyttäen ammattimaisesti ja tehokkaasti ammattikeittiön koneita sekä laitteita.

Koulutuksen tiedot

Tutkintotyyppi:

Ammattitutkinto

Hakuaika:

jatkuva haku

Opintojen laajuus:

150 (osp)

Aloituspäivämäärä:

sovitaan henkilökohtaisesti

Opintojen kesto:

1,5 vuotta

Opiskelutapa:

Oppisopimuskoulutus

Paikkakunta:

Joensuu

Kampus:

Joensuu Niskala

Lähipäivät:

Lähiopetusta on keskimäärin 2-3 päivää kuukaudessa.

Koulutuksen sisältö

Suurtalouskokkina työskentelet suunnitelmallisesti ja vastuullisesti ammattikeittiön erilaisissa ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä. Valmistat erilaisia ruokalajeja ja ateriakokonaisuuksia käyttäen ammattimaisesti sekä tehokkaasti ammattikeittiön koneita ja laitteita.

Tutkinnon perusteet

Kustannukset

Koulutus on maksuton. Kaikille Riverian opiskelijoille suositellaan kannettavaa tietokonetta opiskelun työkaluksi. Opiskelijat hankkivat tietokoneen omakustanteisesti.

Opiskelijavalinta

Koulutus on tarkoitettu sinulle, jos työskentelet ammattikeittiön toiminta-ajatuksella toimivassa ravitsemisalan yrityksessä tai organisaatiossa kokin työtehtävissä. Sinulla on alan perustutkinto tai työkokemusta suurkeittiöistä.

Keittiön kiireinen työtahti edellyttää ripeyttä ja organisointikykyä. Työssä tarvitaan myös joustavuutta ja yhteistyökykyä.

Oppisopimusta varten sinulla tulee olla soveltuva työpaikka.

Tässä koulutuksessa edellytetään opiskelijalta suomen kielen taitotasoa YKI 3 tai B1.1 Toimiva peruskielitaito. Jos äidinkielesi ei ole suomi, liitä hakemukselle todistus suomen kielen taidosta. Katso hyväksytyt todistukset kielitaidosta.

Alalla toimiminen edellyttää hyvää fyysistä ja psyykkistä kuntoa. Terveydellisiä rajoitteita ovat allergiat sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet.

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella.

Opintojen jälkeen

Ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Suurtalouskokin työpaikkoja ovat henkilöstöravintolat, sairaalat, palvelukeskukset, hoivakodit ja valmistuskeittiöt.

Tulosta