Ruokapalvelujen ammattitutkinto | Ravintola- ja catering-ala
Suurtalouskokki
Suurtalouskokkina työskentelet ammattikeittiön erilaisissa ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä. Osaat valmistaa erilaisia ruokalajeja ja ateriakokonaisuuksia käyttäen ammattimaisesti ja tehokkaasti ammattikeittiön koneita sekä laitteita.
Koulutuksen tiedot
Tutkintotyyppi:
Ammattitutkinto
Hakuaika:
jatkuva haku
Opintojen laajuus:
150 (osp)
Aloituspäivämäärä:
sovitaan henkilökohtaisesti
Opintojen kesto:
1,5 vuotta
Opiskelutapa:
Oppisopimuskoulutus
Paikkakunta:
Joensuu
Kampus:
Joensuu Niskala
Lähipäivät:
Lähiopetusta on keskimäärin 2-3 päivää kuukaudessa.
Koulutuksen sisältö
Suurtalouskokkina työskentelet suunnitelmallisesti ja vastuullisesti ammattikeittiön erilaisissa ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä. Valmistat erilaisia ruokalajeja ja ateriakokonaisuuksia käyttäen ammattimaisesti sekä tehokkaasti ammattikeittiön koneita ja laitteita.
Kustannukset
Koulutus on maksuton. Kaikille Riverian opiskelijoille suositellaan kannettavaa tietokonetta opiskelun työkaluksi. Opiskelijat hankkivat tietokoneen omakustanteisesti.
Opiskelijavalinta
Koulutus on tarkoitettu sinulle, jos työskentelet ammattikeittiön toiminta-ajatuksella toimivassa ravitsemisalan yrityksessä tai organisaatiossa kokin työtehtävissä. Sinulla on alan perustutkinto tai työkokemusta suurkeittiöistä.
Keittiön kiireinen työtahti edellyttää ripeyttä ja organisointikykyä. Työssä tarvitaan myös joustavuutta ja yhteistyökykyä.
Oppisopimusta varten sinulla tulee olla soveltuva työpaikka.
Alalla toimiminen edellyttää hyvää fyysistä ja psyykkistä kuntoa. Terveydellisiä rajoitteita ovat allergiat sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet.
Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella.
Opintojen jälkeen
Ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.
Suurtalouskokin työpaikkoja ovat henkilöstöravintolat, sairaalat, palvelukeskukset, hoivakodit ja valmistuskeittiöt.