Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto | Ravintola- ja catering-ala
Tarjoilija (AT)
Ravintola-alan asiakaspalvelun ammattitutkinnosta valmistut tarjoilijaksi. Opit myymään ja tarjoilemaan ruoka- ja juomatuotteita sekä palvelemaan asiakkaita oma-aloitteisesti, ystävällisesti ja vastuullisesti yrityksen liikeidean mukaisesti.
Koulutuksen tiedot
Tutkintotyyppi:
Ammattitutkinto
Hakuaika:
jatkuva haku
Opintojen laajuus:
120 (osp)
Aloituspäivämäärä:
sovitaan henkilökohtaisesti
Opintojen kesto:
1 - 1,5 vuotta
Opiskelutapa:
Oppisopimuskoulutus
Paikkakunta:
Joensuu
Kampus:
Joensuu Niskala
Lähipäivät:
Lähiopetusta on keskimäärin 2-3 päivää kuukaudessa.
Koulutuksen sisältö
Tarjoilijana tunnet ravintolan liikeidean. Työssäsi esittelet, suosittelet ja myyt ravintolan ateriakokonaisuuksia. Osaat myös käyttää sujuvasti maksujärjestelmiä sekä ravintolan koneita ja laitteita.
Kustannukset
Koulutus on maksuton. Kaikille Riverian opiskelijoille suositellaan kannettavaa tietokonetta opiskelun työkaluksi. Opiskelijat hankkivat tietokoneen omakustanteisesti.
Opiskelijavalinta
Pääsyvaatimuksena on ravintola-alan tutkinto tai vähintään muutaman vuoden työkokemus ravintolan asiakaspalvelusta. Koulutus on tarkoitettu ravintolan asiakaspalvelussa työskentelevien jatkokoulutukseksi.
Oppisopimusta varten opiskelijalla tulee olla työpaikka, jossa tutkinnonosien vaatimusten mukainen työskentely on mahdollista.
Alalla toimiminen edellyttää hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Terveydellisiä rajoitteita ovat allergiat sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet. Lisäksi tarvitaan paineensietokykyä ja hyviä vuorovaikutustaitoja.
Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella.
Opintojen jälkeen
Ammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.
Työpaikkoja ovat ruokaravintolat, joilla on anniskeluoikeudet.