Tarjoilija (AT) - Riveria

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto | Ravintola- ja catering-ala

Tarjoilija (AT)

Ravintola-alan asiakaspalvelun ammattitutkinnosta valmistut tarjoilijaksi. Opit myymään ja tarjoilemaan ruoka- ja juomatuotteita sekä palvelemaan asiakkaita oma-aloitteisesti, ystävällisesti ja vastuullisesti yrityksen liikeidean mukaisesti.

Koulutuksen tiedot

Tutkintotyyppi:

Ammattitutkinto

Hakuaika:

jatkuva haku

Opintojen laajuus:

120 (osp)

Aloituspäivämäärä:

sovitaan henkilökohtaisesti

Opintojen kesto:

1 - 1,5 vuotta

Opiskelutapa:

Oppisopimuskoulutus

Paikkakunta:

Joensuu

Kampus:

Joensuu Niskala

Lähipäivät:

Lähiopetusta on keskimäärin 2-3 päivää kuukaudessa.

Koulutuksen sisältö

Tarjoilijana tunnet ravintolan liikeidean. Työssäsi esittelet, suosittelet ja myyt ravintolan ateriakokonaisuuksia. Osaat myös käyttää sujuvasti maksujärjestelmiä sekä ravintolan koneita ja laitteita.

Tutkinnon perusteet

Kustannukset

Koulutus on maksuton. Kaikille Riverian opiskelijoille suositellaan kannettavaa tietokonetta opiskelun työkaluksi. Opiskelijat hankkivat tietokoneen omakustanteisesti.

Opiskelijavalinta

Pääsyvaatimuksena on ravintola-alan tutkinto tai vähintään muutaman vuoden työkokemus ravintolan asiakaspalvelusta. Koulutus on tarkoitettu ravintolan asiakaspalvelussa työskentelevien jatkokoulutukseksi.

Oppisopimusta varten opiskelijalla tulee olla työpaikka, jossa tutkinnonosien vaatimusten mukainen työskentely on mahdollista.

Tässä koulutuksessa edellytetään opiskelijalta suomen kielen taitotasoa YKI 3 tai B1.1 Toimiva peruskielitaito. Jos äidinkielesi ei ole suomi, liitä hakemukselle todistus suomen kielen taidosta. Katso hyväksytyt todistukset kielitaidosta.

Alalla toimiminen edellyttää hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Terveydellisiä rajoitteita ovat allergiat sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet. Lisäksi tarvitaan paineensietokykyä ja hyviä vuorovaikutustaitoja.

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella.

Opintojen jälkeen

Ammattitutkinnon suorittaminen antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opintoja voi jatkaa esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa.

Työpaikkoja ovat ruokaravintolat, joilla on anniskeluoikeudet.

Tulosta